En gammel veteranbus fra 1961 kørte fra Bellahøj til Tingbjerg d. 12. september i anledning af Golden Days historiefestivalens.

Med på bussen var Morten Weeke Borup fra GHB Landskabsarkitekter og kunsthistoriker Signe Sophie Bøggild, som kunne fortælle om banebrydende arkitektur i 50’ernes byudvikling.

Her fik charterturisterne historien om Tingbjergs haverum, der var planlagt af landskabsarkitekten C. Th. Sørensen, som også stod bag Bellahøjbebyggelsens grønne park med den tilhørende Degnemose og Bellahøj Friluftsscene. C. Th. Sørensen havde en god forståelse for det gode liv med fokus på kvaliteter om fællesskaber, naturens elementer og plads til leg.

GHB Landskabsarkitekter har været med til at omdanne mange af de grønne arealer i Tingbjerg og på turen fik gæsterne mulighed for at nyde disse åndehuller og se dem fra toppen af Tingbjergs eneste højhus.

[nggallery id=11 ]