Hvad skal vi med Volden i Husum? Det spørgsmål var omdrejningspunktet, da Lokaludvalget satte omkring 30 borgere og eksperter stævne på Vestvolden en smuk septemberaften.

På taget af dobbeltkaponieren midt i fæstningskanalen drøftede de fremmødte alt lige fra høslet og flagermus til kanosejlads og bålpladser. Idéerne og holdningerne til Voldens fremtid var mange, man alle var enige om, at den lokale del af Vestvolden er et unikt område, der både fortjener at blive brugt og passet på.

Udklædte rollespillere fra foreningen Rollespilsfabrikken sørgede for varm suppe til deltagerne, der blev indtaget i skæret fra fakler og flagermuslygter.

Anledningen for workshoppen var en kommende pleje- og anlægsplan for den fredede Vestvold, som i øjeblikket forhandles mellem Naturstyrelsen og kommunerne omkring volden, der strækker sig fra Utterslev Mose til Avedøre og er 14 km. lang.

Brønshøj-Husum Lokaludvalg vil den kommende tid drøfte de mange indkomne forslag og indsende sine bemærkninger om den kommende pleje- og anlægsplan til de relevante myndigheder.

(Fotograf: Christina Molbech)

[nggallery id=33]