Kom til Valgmøde og mød din lokale kandidat, hør hvad kandidaterne har på hjerte i forhold til Brønshøj-Husum og København og udtryk dine ønsker for bydelen.

Det sker onsdag den 10. juni kl. 19 i Kulturhuset Pilegården (salen).

yildiz2

A – SocialdemokraterneYildiz Akdogan

42 år, cand.scient.pol. har tidligere arbejdet som konsulent og journalist, er gift med Jonas og mor til Ayda. Tillid, Tryghed og Tolerance er de værdier og visioner for min politik. Tillid til de varme hænder, mindre nulvækst og mere velfærd uden kontrol og bureaukrati. Tryghed i familien, flere omsorgsdage, bedre normeringer, mulighed for deltid og barselsrettigheder til fædre. Tolerance for hinanden, ja til forskellig mad, men nej til parallelsamfund og radikalisering samt hatecrimes.

Søren-Burcharth

B – Radikale VenstreSøren Burcharth

Bor i Vanløse, er 52 år og arbejder på DTU med ledelse af rådgivning inden for fødevarer, miljø og transport. Er gift og har to børn. Jeg vil arbejde for et åbent, humanistisk og bæredygtigtsamfund. Et samfund, som satser på intelligent og grøn vækst. Et samfund, der orienterer sig mod omverdenen. Og et samfund, der fremmer den sociale mobilitet, så flere mennesker kan leve i frihed. Politisk vil jeg arbejde for bedre erhvervsuddannelser og flere praktikpladser.

Lars-Barfoed2

C – Det Konservative FolkepartiLars Barfoed

Gift og far til tre børn og har et barnebarn. Har været folketingsmedlem siden 2001 og var justitsminister frem til sidste valg. Er jurist og har arbejdet i organisationer inden for detailhandel og i den finansielle sektor. At stoppe stigningen i grundskylden, som mange boligejere oplever som en bombe under deres økonomi. At bekæmpe og forebygge den kriminalitet, der udgår fra følsomme boligområder som f.eks. Tingbjerg. At styrke busser og tog, herunder arbejde for en metrolinje til Husum.

sisse marie2

F – Socialistisk Folkeparti. Sisse Marie Welling

29 år. BA i historie og samfundsfag. Er gift og bor i København. Medlem af Borgerrepræsentationen siden 2010. Højere boligpriser presser lærer, pædagoger, sosuer og håndværkere ud af København. Vi skal undgå at København ender som en ghetto for specialkonsulenter og direktør. Derfor skal vi gøre det muligt at bygge flere billige boliger. Det er afgørende, at Danmark fortsætter med at være et lige samfund, hvor alle har en chance for at leve et godt liv. Vi skal bremse den voksende ulighed, inden den får vores samfund til at knække over.

Simon-Emil-portfolio2

I – Liberal Alliance. Nyt navn: Søren Juliussun  

Simon Emil Ammitzbøll:37 år, gift og uddannet bachelor i socialvidenskab. Gruppeformand, politisk ordfører samt rets- og sundhedsordfører for Liberal Alliance. Jeg kæmper for en politik, der er på borgernes side. Kernevelfærden skal fungere, og vi skal have færre regler og forbud samt lavere skatter og afgifter. Jeg kæmper for en politik, der sikrer ordentlige forhold for erhvervslivet med mindre bureaukrati og med lavere virksomhedsskatter, skaber vi forudsætningen for et mere velstående Danmark.

 bess serner2

K – Kristendemokraterne. Bess Serner-Pedersen

63 år. Bor i Vanløse. Arbejder som sekretær på en skole. Opstiller i København/Brønshøj. Jeg ønsker at arbejde på menneskelighed, respekt og værdighed for den enkelte i alle forhold. Mennesket skal ikke måles på nytteværdi, men værdsættes som det er. Børn, ældre, handicappede, kontanthjælpsmodtagere, rige, arbejdere, ægtepar, enlige. Først skal vi definere, hvordan vi ønsker samfundet skal se ud – derefter ser vi på pengene. Alle skal tage ansvar for eget liv, men de, der ikke kan det, skal vi hjælpe.

 peter skaaru2

O – Dansk Folkeparti. Nyt navn: Finn Rudaizky

Peter Skaarup: 51 år og gift. Retsordfører og gruppeformand. Brønshøj-Husum området er generelt et hyggeligt område med alt fra æblefestivaler, moseløb og loppemarkeder. Når det så er sagt, er der også udfordringer. Tingbjerg kan nævnes som et eksempel. Jeg mener, at et mere synligt politi i området ville gavne borgerne. Derfor kæmper jeg i Dansk Folkeparti for et nærpoliti i Tingbjerg, der skal få bugt med de mennesker, der ikke kan opføre sig ordentligt. Beboerne i Tingbjerg skal kunne føle sig sikre. Det er en vigtig sag for mig.

 Jan-E-Jrgensen2

V – Venstre. Jan E. Jørgensen

52 år, gift med Jane og har to børn. Bor på Frederiksberg. Er advokat og har i mange år især arbejdet med erhvervssager. Der er rigeligt med Venstrefolk i Folketinget, som taler om randzoner og hærvejsmotorvej. Få taler storbyens sag. Men jeg gør. Og det vil jeg fortsat gerne blive ved med. Storkøbenhavn skal være nemmere at komme rundt i, nemmere at føle sig tryg i og nemmere at bo i. Derfor skal vi have mere metro, mere politi og mindre grundskyld.

 Katrine-Toft-Mikkelsen2

Ø – EnhedslistenKatrine Toft Mikkelsen

44 år, cand.scient.pol., gift og mor til 4. Børn er ikke bare fremtidig arbejdskraft. De er mennesker med ret til et godt liv her og nu. Derfor skal vi sikre gode og børneparate daginstitutioner, fritidshjem, skoler og klubber. Vi skal have minimumsnormeringer, forberedelsestid til lærere og pædagoger samt selvstændige fritidshjem og klubber, der tager udgangspunkt i børnenes og de unges interesser og nysgerrighed.

 rune lundgaard2

Å – Alternativet. Rune Lundgaard Jørgensen

32 år, Bor i Kbh. NV med kæreste og søn på 15 mdr. Elev på teknisk skole. Jeg fokuserer på at få mere empati ind i danskernes hverdag. Et borgerinddragende og åbent Christiansborg hvor beslutningerne ikke bliver taget henover hovederne på folk, men i samspil med borgerne. Minimumsnormeringer i daginstitutionerne. En bedre mulighed for nedsat arbejdstid for især børnefamilier. Nej tak til nye kampfly. En ændring af ‘luxemborg modellen’, så de store multinationale firmaer også bidrager til fælleskassen. Mindre gift i mad og naturen mm.

Til valgmødet bydes på en kop kaffe og en øl eller vand.