Invitation_plantedag_K01

Naturbyen

Der kom ikke penge til etableringen af Naturbyen i første omgang, men Naturbyen er nævnt i budgetaftalen og vi håber at køre projektet i stilling til den såkaldte overførelessag i det tidligere forår eller budgettet for 2017. Arbejdsgruppen indkaldes snarest for at drøfte en god strategi.

Københavns Naturskole er interesseret i at tage forskud på naturformidlingen i området og ønsker at samarbejde om at få en naturvejleder stilling oprettet fra primo 2017

Byhaven på EnergiCenter Voldparken skyder op med stor fart og blev indviet i sidste uge. Den 10 indkalder Lokaludvalget og EnergiCenter Voldparken i fællesskab til en plantedag, hvor der også skal laves hønsegård, kompost mv. Formålet er at skabe et stærkt netværk og konkret vise nogle af de potentialer som Naturbyen for alvor vil fremme i området. Indtil videre er byhaven finansieret af Fonden. Miljøudvalget lægger op til at skabe et flere arrangementer til næste år, der sætter fokus på Naturbyens potentialer.

Naturpark Utterslev Mose

Utterslev Mose

Parterne bag budetaftalen er enige om at afsætte midler til at udarbejde en helhedsplan for Utterslev Mose. Der afsættes: – 1,1 mio. kr. i anlæg til udarbejdelse af en helhedsplan for Utterslev Mose – 1,0 mio. kr. i anlæg til en pulje til borger- og udviklingsprojekter. Arbejdsgruppen bestående af Lokaludvalgsfolk indkaldes snarest til at drøfte et fælles udspil til hvordan arbejdet med helhedsplanen forankres og organiseres. Dette aspekt blev desværre ikke belyst i den fælles ideoplæg som blev sendt til BR-medlemmerne op til budgetforhandlingerne.

Herudover kom der penge til en delvis oprensning af Fæstningskanalen og Utterslev Mose i de kommende år.

 

høstfest banner-web

Høstfesten

Programmet er ved at være på plads. Der mangler dog stadig nogle der kan lave og sælge mad.

Herudover håber vi at rigtig mange Lokaludvalgsmedlemmer vil være med på selve dagen og fortælle om Lokaludvalget, brygge kaffe eller hjælpe med at presse most. Der kommer et vagtskema på Lokaludvalgsmødet. 

Se programmet her

Facebook-begivenhed

indlægsillustration web

Fokus på skrald og affald

Vi fortsætter vores fokus på det nye affaldssystem der udrulles i den kommende tid. Nu med dette arrangement i Husum Bypark der afholdes fra kl 16-18 samme dag som der er Lokaludvalgsmøde. Læs mere om programmet her og spred gerne budskabet i dit netværk. Se plakaten her

12011125_918342891571912_1312097005955043400_n

Klimatilpasnings – cykeltur

23. septemberklokken 17:00 – 20:00

Tag med og hør om spændende klimatilpasningsprojekter i byen

Se mere her