Hvis du vil have indflydelse på hvordan det fremtidige københavn skal se ud, så sæt kryds i kalenderen 5/10, hvor der er borgermøde om Kommuneplan 15 på Københavns Rådhus. Se invitationen her.

Hvad er Kommuneplanen?

Forslaget til Kommuneplan 15 – Den sammenhængende by er i høring ind til den 17. oktober. Kommuneplanen er den overordnede plan for Københavns fysiske udvikling, og Kommuneplan 15 har fokus på emner som  grøn boligby, kvalitet i bylivet, vækst og arbejdspladser.

Der bor omkring  560.000 borgere i København, og der kommer 10.000 nye beboere til om året. Det er stadig meget langt fra det hidtil højeste indbyggertal på 768.000 i 1950, men det kræver, at muligheden for at få jobs følger med. Derfor skal der ifølge Kommuneplan 15 skabes 2.000 jobs om året.

Kommuneplanforslaget håndterer tre centrale udfordringer som hænger sammen med befolkningsvæksten, nemlig hvordan vi sikrer:

  • At der er et tilstrækkeligt og varieret boligudbud.
  • At de kommunale services kan følge med udviklingen.
  • At byen vedbliver at være en grøn og imødekommende by.

Kommuneplanen har også fokus på trafik. Det er København Kommunes mål, at cykling udgør mindst halvdelen af den kørende trafik til arbejde eller uddannelse i kommunen, og at alle byens busser er CO2-neutrale i 2025. Der lægges op til flere parkeringspladser. Parkeringsnormen ændres fra én parkeringsplads pr. 200 m2 nybygget bolig til én parkeringsplads pr. 150 m2.

Kommuneplanens betydning for Brønshøj-Husum

Det vigtigste i kommuneplanen for Brønshøj-Husum, er, at Tingbjerg-Husum er blevet udpeget som et udviklingsområde. Du kan læse om lokaludvalgets bemærkninger til kommuneplanen i høringssvaret her.

Du kan finde hele kommuneplanen og indsende dit eget høringssvar her