Lørdag den 30 kommer byhaven på Energicenter Voldparken bogstavlig talt til at summe af liv. Der bliver aktiviteter for voksne og børn og alle med grønne fingre fra 10.00 – 14.00.

gang i ballerne

 

 

 

Der skal plantes spire i de 210 halmballer, som er opstillet på grunden, hvor den gamle pedelbolig lå. Det er efter sigende verdens største af slagsen. Der skal etableres et insekthotel og udekøkkenet indvies med lækker pizza, suppe og friskpresset juice fra Husum. Brønshøj-Husum Lokaludvalget arrangerer en tur på volden, hvor deltagerne under professionel guidning samler spiselige urter, som ender i suppegryden og på pizzaen. Der vil også blive etableret et kompostanlæg, herunder et Bokashianlæg under ledelse af Jann Kuusisaari

Grønsager i halmballer

Halmballer er et nyt syn i Husum og i København. Og at man kan dyrkes grønsager og urter i dem er også nyt for mange. EnergiCenter Voldparken har valgt halmballer af tre årsager: halmballerne er billige, de komposterer af sig selv og de passer godt til havens midlertidige karakter. Til at hjælpe med at indføre dyrkningsmetoden, har EnergiCenter Voldparken hyret firmaet Bioark, som er specialiseret i dyrkningsmetoder i byen.

Vi dyrker fællesskabet

Byhaven er for alle og trækker på ressourcerne fra EnergiCenter Voldparken, Det Økologiske Folkekøkken, lokalområdets frivillige og Brønshøj-Husum Lokaludvalg.

Det Økologiske Folkekøkken passer til hverdag haven og urter og grønsager supplement til Det Økologiske Folkekøkkens aktiviteter. Efter fyraften, i weekender og ferier er det så de frivillige som tager over. Som belønning kan de frivillige høste urter og grønsager. ”I byhaven dyrkes også det lokale fællesskab”, siger Forretningsfører Carsten Jacobsen. Vi dyrker og høster sammen og får en masse gode oplevelser med fødevarer fra jord til bord.

Haven åben for alle

Alle er velkommen i haven. Vi håber, at det bliver et grønt åndehul, hvor børn og ældre kan have en hyggelig stund i grønne omgivelser. Udekøkkenet kan bookes på linje med lokalerne på EnergiCenter Voldparken. Jo mere liv der kommer i haven, jo gladere bliver vi alle sammen, siger forretningsfører Carsten Jacobsen.

Fra byhave til Naturcenter

For Brønshøj-Husum Lokaludvalg er byhaven et vigtigt første skridt i etableringen af Naturbyen, som er det bynaturcenter Lokaludvalget arbejder hårdt for at få etableret i området.  Byhaven giver et levende og konkret eksempel på nogle af de tilbud som Naturbyen skal byde på. Frem mod at finansieringen til Naturbyen falder på plads fortsætter Lokaludvalget og EnergiCenteret med at udbygge byhaven og til havedagen bliver der også bygget et flot insekthotel, udtaler miljømedarbeder Jens Christian Elle fra Lokaludvalgets sekretariat.