Ekstra lys, beskæring af træer, en bænk eller bump på vejen? Det kunne være nogle af måderne at gøre bydelens rum mere trygge på. Er der et sted i Brønshøj, Husum eller Tingbjerg, du synes er utrygt, og som med små ændringer (maks. 50.000 kr.) kan blive mere trygt, så har du nu mulighed for at skrive til kommunen med dine idéer.

Baggrund

Der er afsat 3 mio. kr. i 2017 til konkrete forbedringer af byens rum, der øger trygheden. I 2015 blev der også brugt 3 mio til omkring 100 små projekter, som fik et løft. Projekterne blev udvalgt blandt de mange forslag indsendt af borgere og lokaludvalg m.fl. og er alle gennemført inden juli 2016. I Brønshøj-Husum blev gadebelysningen forbedret flere steder.

Økonomiforvaltningen samler ny forslag til en ny runde af tryghedsløft og fysiske forbedringer af byens rum. Der skal i alt udpeges 60 tryghedsløft over hele byen, som hver må koste 50.000 kr.

Projekt Tryghedsløft er i høring frem til den 12. juni 2016, hvorefter kommunale forvaltninger, lokaludvalg og Københavns Politi vil vurdere og kvalificere alle forslag. Udvælgelseskriterierne vil dels tage udgangspunkt i en faglig vurdering af de enkelte forslag, men i høj grad også i den oplevede tryghed hos borgerne i de enkelte bydele.  Der kan gives penge til beskæring, begrønning og belysning (dog ikke trafiksikkerhed).

Du kan på kommunens høringsportal komme med dine forslag til steder, der trænger til et tryghedsløft.

Mere information

1 svar
 1. Louise Heinsmann
  Louise Heinsmann siger:

  Krabbesholmvej, Brønshøj.

  Jeg bor på Krabbesholmvej og er flere gange om ugen vidne til at biler kører, med fuld fart, mod ensretningen.
  Der er en fodgængerovergang som ligger skjult rundt om hjørnet, hvis biler kommer fra den forkerte retning. Det er en fodgængerovergang der er meget brugt af de skolebørn der går på Brønshøj Skole. Jeg er bange for at der en dag bliver kørt et barn over her.
  Der bliver i det hele taget kørt alt for stærkt på Krabbesholmvej!

  Forslag: Bedre skiltning og vejbump for at sænke farten på de vildfarne biler, både foran foran “gadekæret” og foran Krabbesholmvej nr. 9-11.

Kommentarer er lukkede.