forsamlingen

Sammen skaber vi Naturbyen

Sakset fra Brønshøj-Husum Avis

“Michael Hoff, formand for Miljøudvalget under Brønshøj-Husum Lokaludvalg, bød velkommen til de 65 deltagere og præsenterede projektet med Naturbyen. Naturbyen er navnet på det bynaturcenter som Lokaludvalget arbejder på at udvikle på arealer ved EnergiCenter Voldparken. Parterne bag Naturbyen har ambitioner om at skabe et sted, der har stor tiltrækningskraft og kan fungere som et stærkt vartegn for området. Michael Hoff gav herefter ordet til Martin Keller, som er ansat til at virkeliggøre Børne- og Ungomsforvaltningens planer om at etablere fem naturskole-domer på udvalgte steder i København.

energicenter-05-49-16-620x339

Foto: Kaj Bonne / Brønshøj-Husum Avis

Insektspisning og insektdans Martin Keller gav en introduktion til domerne og det liv af dyr, planter, svampe, børn og voksne som domerne kan danne ramme om. En af Martin Kellers passioner er at gøre København til et førende sted for spisning af insekter. En kostomlægning, der ifølge forskning vil kunne betyde noget for klimaregnskabet. Denne insektmission fik udtryk i en efterfølgende danseopvisning, hvor fire dansere fra Dansekapellet opførte en insektdans til musik komponeret og spillet af Martin Keller. Herefter havde deltagerne mulighed for at smage ristede ørkengræshopper som tilbehør til det måltid, der dannede overgang til arrangementets anden halvleg.

energicenter-01-49-16-620x239

Fra venstre Martin Keller, Michael Hoff fra Lokaludvalget og Jens Christian Elle fra Lokaludvalgets sekretariat. På mødet blev der taget initiativ til at danne netværket Naturbyens Venner. Foto: Kaj Bonne/ Brønshøj Husum Avis

Som inspiration til aftenens workshop holdt Ove Loland et oplæg om, hvordan det er muligt at skabe et sted, hvor børn og voksne kan være med til at bygge, konstruere og designe systemer, og hvor produktion af fisk går hånd i hånd med dyrkning af spiselige planter og rensning af spildevand. Budskabet til forsamlingen fra Ove Loland var, at man skulle begynde med det samme med at invitere de omgivende skoler til at være med til at lave forsøg og bygge forskellige former for anlæg og hvorfor ikke også starte med at forgrønne Energicenteret indendørs? Mange forslag til anvendelse Den afsluttende workshop bød på en lang række konkrete ideer til, hvordan domen kunne indrettes og bruges af bydelens borgere og foreninger, og en væsentlig del af de forslag der kom frem blev indtegnet på en 5 meter lang illustration.

En af de helt centrale pointer var, at Naturbyen skal ses som en by der skal vokse frem, og at Lokaludvalget og dets partnere skal gøre det interessant for bydelens borgere at involvere sig direkte og fremme en ”nybyggerkultur”.”


Vil du være med?

Er du interesseret i at følge med omkring den blågrønne dome og Naturbyen har du følgende muligheder

  • Tilmeld dig Lokaludvalgets nyhedsbrev, der kommer en gang om måneden
  • Vær med i Naturbyens Venner der er under opstart. Der er netop oprettet en facebook gruppe “Naturbyens Venner”
  • Engager dig i Brønshøj Husum Lokaludvalgs – Miljøudvalg
  • Læs mere om Naturbyen

30-nov_panorama-udsnit-450px

 

30-nov_panorama-udsnit2-450px

Klik på illustrationerne for at se detaljerne

 

naturbyens-venner-knap-webside naturbyen-vignet-knap naturbyen folier.indd
afloebsfriekoekken oves-projekter light-up_gh_book-1