Årets Bydelspris blev i lørdags overrakt til Rikke Milbak for hendes store indsats for bynaturen i Brønshøj-Husum. Rikke Milbak har arbejdet for at formidle forståelsen af bynatur, naturområder og natur i private haver. Hun har stået for havevandringer, workshops for børn i at lave insekthoteller og inspireret bydelens borgere i alle aldre til at bruge naturen i byen og passe på natur, dyr og planter.

Rikke har med ord og billeder fortalt om haver og insekter blandet til sin egen Grundejerforening Utterslevhøj, andre grundejerforeninger, på facebooksiden ”Vi byder naturen indenfor ved Utterslev Mose” og på sin egen blog ’Bynaturaktivisten’.

Mange af bydelens borgere har på den måde fået inspiration til, hvordan de kan skabe mere liv i haven og de offentlige grønne områder. Rikke har også været i gang i Husum Bypark, på Energicenter Voldparken og i Kirkemosen hvor hun sammen med de frivillige naturplejere har vist hvordan man kan skabe levesteder for byens små dyr og planter

Rikke Milbak får bydelsprisen for på den måde at sætte fokus på et af bydelens særkender: nemlig bynaturen i villahaverne og de grønne områder. Villakvartererne og de grønne pletter er karakteristisk for Brønshøj-Husum og noget som Lokaludvalget gerne vil værne om.

Om Lokaludvalgets Bydelspris:

  • Bydelsprisen kan tildeles grupper, foreninger, institutioner, forretninger og enkeltpersoner, der har gjort en særlig indsats for at skabe en levende udvikling i Brønshøj-Husum og dermed bidraget til at gøre vores bydel til et attraktivt sted at bo, handle og leve i.
  • Se tidligere modtagere af Bydelsprisen her