Bellahøj Friluftsscene er et unikt byrum formet som et amfiteater. Lokaludvalget har i mange år arbejdet for, at scenen bliver renoveret og kan blive en ramme for mange flere kulturelle arrangementer. Derfor glæder det Lokaludvalget, at Borgerrepræsentationen i 2018 har afsat 6 mio. til renovering af scenen. Det var planen, at scenen skulle stå færdigrenoveret i sommeren 2019, men på grund af kommunens anlægsloft er projektet udskudt på ubestemt tid.
Om Bellahøj Friluftsscene
Bellahøj Friluftsscene blev planlagt i sammenhæng med Bellahøjhusene og Degnemosen i 1951 af landskabsarkitekten C. Th. Sørensen. Ud fra modernistiske idealer udfærdigede han amfiteatret som et enkelt anlæg udført i stramme linjer med respekt for både æstetik og funktion. Anlægget blev bygget af de store jordmængder, der blev tilovers ved udgravningen til Bellahøjhusene.
Bellahøj Friluftsscene er smukt beliggende på et af Københavns højdepunkter og blev oprindeligt planlagt til at rumme ca. 2000 tilskuere. Koncerter, båltaler, politiske møder, teater og meget andet har været afholdt her.
Brønshøj-Husum Lokaludvalgs visioner for Bellahøj Friluftsscene
Scenen er Københavns største friluftsscene, og den har både national og regional værdi. Friluftsscenen fungerer i dag som et vigtigt aktiv i nærmiljøet og rummer sammen med omgivelserne en kulturhistorisk kvalitet. En modernisering af scenen vil kunne tilføre bydelen liv og netværksaktiviteter, vække glæde for fællesskabet og øge trygheden i bydelen. Friluftsscenes historie og Lokaludvalgets visioner præsenteres i denne video, som er produceret i 2017.
Lokaludvalget har i mange år arbejdet med idéer til renovering og modernisering af scenen, samt til aktiviteter på scenen. Ønsket var, som minimum, en genopretning af publikumsrækker og selve scenen. Lokaludvalget har udarbejdet en visionsplan for Bellahøj Friluftsscene, som er blevet brugt til at gå i dialog med fonde og politikere. Du kan læse visionsplanen her. Det er kommunens Teknik- og Miljøforvaltning, der er ansvarlige for den forestående renovering og Lokaludvalget følger arbejdet tæt og har bidraget med idéer og ønsker fra bl.a. eksisterende brugere.