Se videopræsentation af lokaludvalgets vision for Brønshøj Torv

Det gamle landsbytorv emmer af historie og kulturelle traditioner med gadekæret og Rytterskolen, og Bjarne Reuters barndomsfortællinger stammer fra boligområderne omkring.

I lokaludvalget har vi en drøm om at skabe et samlet kulturelt centrum omkring Brønshøj Torv med de omkringliggende kommunale historiske bygninger: Brønshøj Vandtårn, Brønshøj Gamle Skole, pavillonen ved skolen, Rytterskolen, Biblioteket, torvet og udearealerne.

Brønshøj Torv er det geografiske midtpunkt i Brønshøj, men i Brønshøj-Husum Lokaludvalg mener vi ikke, at torvets potentiale er fuldt udfoldet. Til daglig anvendes torvet hovedsageligt som gennemgangssted, og om aftenen er her mørkt og ikke meget liv og aktivitet.

Vi vil gerne skabe en bedre sammenhæng mellem udearealerne, de historiske bygninger og kulturinstitutionerne omkring torvet. Vores håb er, at Brønshøj Torv og de tilstødende bygninger i fremtiden kan blive en levende bymidte med appel for alle aldre.