Lokaludvalgets vision er gået i opfyldelse! Brønshøj-Husum har fået et nyt kultursted. I februar 2019 slog Brønshøj Vandtårn dørene op for offentligheden efter en mindre renovering. Nu kan vandtårnet rumme 150 gæster til koncerter, lyskunst, nycirkus og mange andre kulturelle aktiviteter. Brønshøj Vandtårn er en del af Kulturhuset Pilegården, og det er derfor kulturhuset, du skal kontakte, hvis du ønsker at følge med i, hvad der sker i tårnet eller selv optræde der.

Et lokalt vartegn og en attraktion for hele København

På Brønshøjvej ligger det gamle Brønshøj Vandtårn, der er opført af arkitekten Ib Lunding i 1928. Vandtårnet står som et massivt vartegn for bydelen, og træder man ind i tårnet, bliver man mødt af et fascinerende rum med kæmpe betonsøjler og en imponerende efterklang.

Fra toppen er der en smuk udsigt over hele København. I år 2000 blev vandtårnet fredet både udvendigt og indvendigt.

Brønshøj Vandtårn er ikke længere en del af vandforsyningen i København og i flere år stod bygningen ubrugt hen, inden Københavns Borgerrrepræsentation i 2015 besluttede at tilbagekøbe Vandtårnet og den omkringliggende grund fra den tidligere ejer, HOFOR. Grunden blev købt med det formål at lade den hjemløse spejdergruppe Bellahøj 21 Barking opføre et nyt klubhus på grunden.

Lokaludvalgets arbejde

Lokaludvalget har i mange år haft en vision om, at denne interessante bygning skal åbnes op og danne ramme om kulturaktiviteter til glæde for bydelens borgere og hele København. Forud for politikerne beslutning om at købe vandtårnet lå et massivt benarbejde fra Lokaludvalgets side.

For at sætte fokus på Brønshøj Vandtårn som potentiel ramme for kulturaktiviteter har Lokaludvalget afholdt koncertarrangementer i Vandtårnet. I 2011 og 2012 blev der afholdt koncerter under navnet ”Vandklang”, arrangeret af Peter Rønn Musikoplevelser. Siden 2014 har lokaludvalget hvert år den første weekend i december arrangeret  koncertarrangementet ”Julens indtog i Brønshøj Vandtårn”.

Som en del af arbejdet for at skabe synlighed omkring Vandtårnet fik lokaludvalget  sat lysudsmykning udvendigt på tårnet i de mørke måneder. Siden 2017 er dette sket i samarbejde med Kulturhuset Pilegården. Og Lokaludvalget har af flere omgange inviteret Københavns politikere inden for i tårnet for at vise Vandtårnets potentialer frem.

Ved flere lejligheder har lokaludvalget spurgt borgerne om deres idéer og visioner for det gamle vandtårn. Her oplever lokaludvalget stort engagement blandt borgerne og stor opbakning til flere kulturelle oplevelser i tårnet.

Vandtårnet – en del af Kulturaksen i Brønshøj

Brønshøj Vandtårn som lokalt kultursted er en af de visioner, som Lokaludvalget præsenterede i deres bydelsplan for 2017-20. Her ses vandtårnet i sammenhæng med de mange institutioner, foreninger og erhvervsdrivende, der holder til i området omkring Brønshøj Torv. Idéen er, at se de mange kulturelle tilbud og udearealerne på torvet og langs Brønshøjvej som en samlet ”Kulturakse” og hjælpe lokale aktører med at skabe spændende kulturaktiviteter og nye samarbejdsrelationer. Læs Brønshøj-Husum Bydelsplan 2017-20 
I 2021 lavede lokaludvalget i samarbejde med arkitektkontoret SLA en helhedsplan for strækningen fra Brønshøj Torv til Brønshøj Vandtårn. Se lokaludvalgets helhedsplan for Brønshøj Kulturakse

Vandtårnet – nu og i fremtiden

Vandtårnsbygningen drives i dag af Kulturhuset Pilegården, Kultur- og Fritidsforvaltningen. Har du spørgsmål omhandlende Vandtårnet, skal du henvende dig til Kulturhuset Pilegården. Lokaludvalget har ikke råderet over Vandtårnet og kan heller ikke give andre adgang til bygningen. Lokaludvalget er dog involveret i udviklingen af vandtårnet som kultursted, bl.a. gennem arbejdet med udviklingen af Brønshøj Kulturakse. Lokaludvalget har desuden taget initiativ til at starte en arbejdsgruppe, der mundede ud i Foreningen Brønshøj Vandtårn. Foreningen har bl.a. sin egen arrangementsgruppe, hvor medlemmer kan lave kulturelle aktiviteter i tårnet. Vil du følge med i, hvad der sker i Brønshøj Vantårn, kan du tilmelde dig Pilegårdens nyhedsbrev om Brønshøj Vandtårn

Lokaludvalgets vision er gået i opfyldelse! Brønshøj-Husum har fået et nyt kultursted. I februar 2019 slog Brønshøj Vandtårn dørene op for offentligheden efter en mindre renovering. Nu kan vandtårnet rumme 150 gæster til koncerter, lyskunst, nycirkus og mange andre kulturelle aktiviteter. Brønshøj Vandtårn er en del af Kulturhuset Pilegården, og det er derfor kulturhuset, du skal kontakte, hvis du ønsker at følge med i, hvad der sker i tårnet eller selv optræde der.

Et lokalt vartegn og en attraktion for hele København

På Brønshøjvej ligger det gamle Brønshøj Vandtårn, der er opført af arkitekten Ib Lunding i 1928. Vandtårnet står som et massivt vartegn for bydelen, og træder man ind i tårnet, bliver man mødt af et fascinerende rum med kæmpe betonsøjler og en imponerende efterklang.

Fra toppen er der en smuk udsigt over hele København. I år 2000 blev vandtårnet fredet både udvendigt og indvendigt.

Brønshøj Vandtårn er ikke længere en del af vandforsyningen i København og i flere år stod bygningen ubrugt hen, inden Københavns Borgerrrepræsentation i 2015 besluttede at tilbagekøbe Vandtårnet og den omkringliggende grund fra den tidligere ejer, HOFOR. Grunden blev købt med det formål at lade den hjemløse spejdergruppe Bellahøj 21 Barking opføre et nyt klubhus på grunden.

Lokaludvalgets arbejde

Lokaludvalget har i mange år haft en vision om, at denne interessante bygning skal åbnes op og danne ramme om kulturaktiviteter til glæde for bydelens borgere og hele København. Forud for politikerne beslutning om at købe vandtårnet lå et massivt benarbejde fra Lokaludvalgets side.

For at sætte fokus på Brønshøj Vandtårn som potentiel ramme for kulturaktiviteter har Lokaludvalget afholdt koncertarrangementer i Vandtårnet. I 2011 og 2012 blev der afholdt koncerter under navnet ”Vandklang”, arrangeret af Peter Rønn Musikoplevelser. I 2014, 2015, 2016 og 2017 arrangerede Lokaludvalget koncertarrangementet ”Julens indtog i Brønshøj Vandtårn”.

Som en del af arbejdet for at skabe synlighed omkring Vandtårnet fik lokaludvalget de seneste år sat lysudsmykning udvendigt på tårnet i december og januar. I 2017 skete dette i samarbejde med Kulturhuset Pilegården. Og Lokaludvalget har af flere omgange inviteret Københavns politikere inden for i tårnet for at vise Vandtårnets potentialer frem.

Ved flere lejligheder har lokaludvalget spurgt borgerne om deres idéer og visioner for det gamle vandtårn. Her oplever lokaludvalget stort engagement blandt borgerne og stor opbakning til flere kulturelle oplevelser i tårnet.

X