Utterslev Mose har nu fået sin egen hjemmeside, der giver et samlet overblik over hvad der sker af aktiviteter i mosen. Og der sker en hel del!  Bag hjemmesiden står netværket Utterslev Moses Venner som startede op i efteråret.  Bispebjerg og Brønshøj Husum Lokaludvalg har støttet op om dette initiativ fordi det med Christian Hesselberg, formand for Brønshøj-Husum Lokaludvalgs ord er ”utrolig vigtigt at, der skabes et stærkt lokal netværk, der både kan være med at skabe konkrete aktiviteter og engagere sig i Utterslev Moses ve og vel på kort og på længere sigt”

www.mosevenner.dk

 

screendump-forside

Bliv moseven

Alle der interesserer sig for Utterslev Mose (uanset bopælsadresse) opfordres til at tilmelde sig nyhedsbrevet på hjemmesiden. Det er gennem denne hjemmeside, man løbende vil få informationer om møder i Mosens venner og det er også her at alle typer af arrangementer som afholdes i Utterslev Mose annonceres, uanset om det er Dansk Ornitologisk Forening, Dansk Vandrelaug osv, som står bag. . Inden årets store begivenhed ”Mosetræffet” den 25. august i år er det ambitionen at være mindst 300 mosevenner. Inden udgangen af året er målsætningen at Utterslev Moses Venner skal omdannes til en forening med alle de fordele det vil give i forhold til øget gennemslagskraft.

 

”Jeg er blevet moseven fordi jeg som mange andre elsker Mosen og det er rart at kunne møde hinanden, dele historier og også være med til at værne om Mosen. Mosen har også den enorme udfordring med vandkvaliteten og hvis jeg kan være med til på en eller anden måde at sikre mere rent vand i mosen i fremtiden vil jeg være glad. Der skal politisk pres til, hvis vi skal sikre en bedre vandkvalitet og det kan vi alle sammen være med til. Jeg forventer at Utterslev Moses Venner kan bliver til det naturlige mødested for folk som vil noget med Mosen.” (Richard)

 

Efterlyser billeder og historier

Utterslev Moses Venner har også en ambition om at hjemmesiden kan fungere som arkiv for alle de artikler, beskrivelser, rapporter og planer, der omhandler Utterslev Mose. Også ”Mosevennernes” personlige historier og billeder skal præsenteres på hjemmesiden. I den forbindelse efterlyser redaktionsgruppen avisartikler, litteratur, fotos og personlige om og fra historier fra Utterslev Mose. Redaktionsgruppen kan kontaktes via hjemmesiden.

 

Vil du slå med le?

Sammen med Center for Park og Natur skal Utterslev Moses Venner i gang med at planlægge en række konkrete naturplejedage som afholdes i 2013.  I den forbindelse afholdes et møde i Kulturhuset Pilegården tirsdag den 19. februar kl. 17-19 med det formål at få indkredset hvilke ideer der er til konkrete arrangementer og grupper så som naturplejeaktiviteter, botaniske ture, pilefletarrangementer mv.

 

Fremtidens mose

Københavns kommune er i gang med at revidere den såkaldte Pleje- og Udviklingsplan for Utterslev Mose, der sammen med fredningsbestemmelserne danner ramme for hvad der skal ske med den del af mosen som ligger over vandoverfladen.  Den 26. afholder Utterslev Moses Venner et møde på BIBLIOTEKET på Rentemestervej 76 kl. 17-19  for at samle borgernes input til hvordan Utterslev Mose fremover bør udvikle sig. På www.utterslevmose.net er der mulighed for at nemt og hurtigt at komme med sine ideer. På hjemmesiden finder du også ”den gamle” Pleje- og udviklingsplan for Utterslev mose, som danner afsæt for den kommende revision.

 

Yderligere information

Christian Hesselberg, fmd. for Brønshøj-Husum Lokaludvalg: 2048 3785

Alex Heick, fmd. for Bispebjerg Lokaludvalg: alexheick@dadlnet.dk

Fakta om hjemmesiden: Jens Christian Elle: 4027 1049

Fakta om konkrete projekter: Tanja Møller Jensen 4021 3076

2 replies
 1. Kirsten Andersen
  Kirsten Andersen siger:

  Jeg skriver her, fordi jeg før har forespurgt i forvaltningen ang. Toilettet ved Åkandevej.
  Da jeg flere gange om ugen går mosen rundt og nogle gange vil benytte toilettet, har jeg oplevet at det er aflåst !!!!!
  Hvorfor ligger der et toilet, hvis man ikke kan bruge det. Jeg går på forskellige tider, men mest om morgenen, og jeg møder mange der går eller løber, det ville undre mig, at jeg var den eneste der havde behov for at komme på toilettet.
  Vil i undersøge sagen og give mig en tilbagemelding ? Det ville det glæde mig ?

  Mvh Kirsten Andersen, Risvangen 6 2700 Brønshøj

  • Administrator
   Administrator siger:

   Hej Kirsten, vi sender dit spørgsmål videre til Teknik- og Miljøforvaltningens lokale driftsfolk. Det er desværre ikke lige noget, vi har et svar på. Mvh, Kathrine, lokaludvalgssekretariatet.

Kommentarer er lukkede.