Hvad enten dit barn er kreativt anlagt, har musikalsk talent eller er interesseret i teknik, er der mulighed for fritidsaktiviteter i Kulturhuset Pilegården.

Ud på eftermiddagen begynder det at syde og boble af aktivitet i Kulturhuset Pilegården, for her rykker de yngste kulturbrugere ind.
Bevæger man sig rundt i gangene, kan man høre toner og rytmer fra flere af lokalerne. Pilegården tilbyder nemlig undervisning i både klaver, sang, guitar, trommer og sammenspil.
I andre rum er der stilhed og koncentration. Eksempelvis i robotværkstedet, hvor tidligere leder af Pilegårdens Børnekulturhus Niels Jørgen Madsen roder med printplader, ledninger og loddeapparater med teknikinteresserede skolebørn.
”Dem, der ikke gider spille fodbold eller klaver, skal også have mulighed for at dyrke deres interesse,” synes Niels Jørgen Madsen.

Teknikken fascinerer
En af de ivrige robotbyggere er 9-årige Yusuf Amer Khan, der elsker at skille ting ad og sætte dem sammen igen.
”Sådan har jeg haft det, siden jeg var helt lille. Det er så spændende at finde ud af, hvordan tingene fungerer,” siger han.
Længere nede af gangen underviser billedkunstner Susse Volander et hold kreative børn i tegning og maling.
Selma Drejerdal på 9 år har været på værkstedet i to år.
”Jeg kan godt lide at tegne og male. Når jeg er her, lærer jeg om at blande farver og får gode ideer til at bruge nye farver,” fortæller hun.

Elsker scenen
I Teaterskolen arbejder 30 børn fra 2. til 7. klasse hver mandag med drama. I år skal de optræde med ”Momo og tidsrøverne” på Folketeatrets scene i Grøndal Centret.
Først venter der dog Vitus, Anna og de mange andre børn et stort arbejde med at lære replikker og sceneskift.
”Jeg er rigtig glad for teater og kan godt lide at stå på en scene. Når man optræder, kan man gøre, hvad man vil,” siger 9-årige Anna.
Hun spiller et barn i forestillingen, mens Vitus skal være en af ”de grå”, stykkets skurke.
”Det er ret sjovt at få lov til at prøve at være en af de onde. Og det er i det hele taget sjovt at gå til teater, fordi det er hyggeligt, og man kan få flere venner,” synes han.
For Pilegårdens leder, Mette Bøgelund, er det vigtigt at skabe mulighed for, at børn har lyst til at udfolde sig og lære.
”Vi fokuserer på at give børnene nogle redskaber til at skabe og være kreative, for det er ikke alle børn, der bare sætter sig til at tegne af sig selv,” siger hun.