Om du er ung eller gammel, er der masser af muligheder for at dyrke dine interesser i Brønshøj-Husum, hvor et væld af foreninger er klar til at tage imod dig.

Energi og livsglæde i Voldparken
EnergiCenter Voldparken – er det et kraftvarmeværk? Sådan tænker mange, første gang de hører den nedlagte Voldparken Skoles nye navn.
”Jeg har fået megen skældud på grund af det navn,” griner Nicolaj Hvid, formand for Fonden EnergiCenter Voldparken og arkitekten bag den vision, der de seneste år er blevet realiseret som et lokalt centrum for borgernes aktiviteter og interesser.
”Men det gør mig ikke noget, at navnet leder tankerne hen på energi- og varmeforsyning, for det er jo netop det, der sker her; centeret understøtter de aktiviteter, der er i området, og er dermed med til at føre energi og livsglæde tilbage til området,” siger Nicolaj Hvid.

Kommuneinddragelse
Han kalder processen bag EnergiCenter Voldparken for ”kommuneinddragelse”.
”Det er ikke borgerinddragelse, for ideen er udsprunget hos borgerne, som så har draget kommunen ind i processen,” siger Nicolaj Hvid, der har arbejdet tæt sammen med boligforeningen AAB-38 og håndboldklubben IF Stadion i udviklingen af centeret.
Nu bliver den gamle skole brugt til aktiviteter af over 60 foreninger, som tilsammen repræsenterer op mod 3.500 brugere.
”Vi er en facilitator og en drivkraft for ideer, men det er brugerne selv, der finder på aktiviteterne,” forklarer Nicolaj Hvid, inden han tilføjer:
”En gang imellem kan vi dog godt tage initiativ til aktiviteter selv. Det økologiske folkekøkken, for eksempel, ville vi i fonden gerne have op at køre, så det er en aktivitet, vi har initieret. Men meningen er, at også folkekøkkenet skal blive en selvstændig forening drevet af frivillige.”

Et symbol på stolthed
EnergiCenter Voldparken var en af sidste års to modtagere af Lokaludvalgets Bydelspris, som bliver givet for en særlig indsats for at skabe en levende udvikling i Brønshøj-Husum. Det var en fantastisk fornemmelse at modtage prisen, fortæller Nicolaj Hvid.
”Det handler ofte om sociale problemer og kriminalitet, når man hører om Husum, Tingbjerg og Voldparken. Men at vi fik bydelsprisen, er et tegn på, at der også er meget, der lykkes her. Vi er ved at skabe et stolthedssymbol for området,” siger han.

Tekster i bydelsguiden: Journalist Mikkel Prytz