Om du er ung eller gammel, er der masser af muligheder for at dyrke dine interesser i Brønshøj-Husum, hvor et væld af foreninger er klar til at tage imod dig.

Ingen ældre skal sidde alene
Hvis man skal holde humøret oppe og helbreddet ved lige, som alderen skrider frem, er det vigtigt, at man kommer ud af sit hjem og får sig nogle gode oplevelser sammen med andre mennesker.

Det er Selma Svenssons faste overbevisning, og den har hun i mange år arbejdet for at føre ud i livet gennem sit formandskab i foreningen ’Fællesrådet for Omsorgsarbejdet i Brønshøj, Husum og Utterslev’.
”Mange ældre sidder bare og glor hjemme i stuen, hvis de er blevet alene. Især mændene bliver dårlige til at komme ud af hjemmet,” fortæller Selma Svensson.

30 år som formand
Fællesrådet er en pensionistklub, der tilbyder aktiviteter for bydelens ældre. Der er hyggeklubber, bankospil, afspænding og ekskursioner – og hvis man har mod på at lære nyt, tilbyder Fællesrådet også undervisning i fag som samfundsorientering, engelsk og tysk.

Selma Svensson gik hjemme, da hun i 1976 blev opfordret til at træde ind i bestyrelsen for Fællesrådet. Siden da har hun taget aktivt del i arbejdet, de seneste 30 år som formand.

”Jeg er desværre blevet ramt af en blodprop og bruger nu rollator. Heldigvis fejler hovedet og forstanden ingenting, og jeg kan ordne meget af arbejdet via telefonen. Jeg kommer ikke så meget rundt til aktiviteterne, som jeg plejede, så de andre har måttet klare nogle af mine opgaver,” siger Selma Svensson, der er fyldt 84.

Hun modtog Lokaludvalgets Bydelspris 2015 for sin store indsats for bydelens ældre.
”Jeg fik det først at vide samme formiddag, da min telefon ringede, mens jeg var til genoptræning. Min søn hjalp mig op på scenen for at modtage prisen, og det var sådan en dejlig oplevelse at få anerkendelse for det arbejde, jeg udfører,” fortæller hun.