I 2015 stod Husumparken klar til brug igen efter en modernisering, nu med kunstgræsbane og nye områder til bevægelse og leg. Men hvordan sikrer man sammenhængskraften og skaber aktiviteter på tværs af boldklubben, skolen, den bemandede legeplads og de andre aktører i området? Og hvordan skaber man mulighed for, at alle faciliteter i parken følger med udviklingen? Det arbejder Brønshøj-Husum Lokaludvalg blandt andet med.

BEMANDET LEGEPLADS OG KUNSTGRÆSBANE

En attraktiv park, der samler beboerne fra hele området. Sådan beskriver Hans S. Christensen, næstformand i lokaludvalget, Husumparken.

”Det er jo et fantastisk område, omkranset af en række traditionelle arbejderboliger og med den bemandede legeplads i hjørnet. Legepladsen er den eneste af sin art i Brønshøj-Husum, og den bliver brugt meget,” siger lokaludvalgsmedlemmet, der selv bor ikke langt fra parken.

”Alle os, der bor i denne ende af Husum, kommer meget i parken og har haft børn på Husum Skole. Nu er Husumparken blevet yderligere attraktiv, efter at skolen er blevet åbnet ud mod parken og vi har fået en række gode faciliteter, heriblandt kunstgræsbane og volden,” tilføjer han.

BOLDKLUB I UTIDSSVARENDE KLUBHUS

Der er politisk fokus på kvindefodbolden, hvor tidligere statsminister Helle Thorning (S) for nyligt er blevet valgt til at stå i spidsen for en ny DBU-kommission, der skal styrke sporten.

Også i Husum Boldklub er der mange aktive pigespillere. Men faciliteterne i klubhuset har ikke fulgt med den gode udvikling, mener formand Johnny Nielsen.

”Vi vil gerne tilbyde pigerne private badeforhold, og det samme gælder vores medlemmer med anden etnisk herkomst. Men vi har kun seks brusere til 600 medlemmer,” siger Johnny Nielsen og fortæller, at badene skal låses af til den ene side, hvis enten drengene eller pigerne skal i bad.

”Og hvad nu, hvis man ikke lige får gjort det?” spørger Johnny Nielsen, som også gerne ville kunne tilbyde modstanderhold mulighed for at klæde om og bade.

Presser på

Husum Boldklub har arbejdet på at få etableret et nyt klubhus i flere år. Der har været møder med kommunen, DBU og folketingsmedlemmer, og for nyligt kom klubben et skridt videre, da kommunen bevilgede 4 millioner kroner til projektet. Der er dog endnu et stykke vej til de omkring 13 millioner kroner, et nyt klubhus vil koste.

”Vi bliver ved med at skubbe på, for nu har vi fået en kunstgræsbane og en flot Husumpark med volde og bevægelsesarealer, og så nytter det ikke noget, at der ligger sådan et gammelt, utidssvarende træhus,” siger Johnny Nielsen.