MEGET MERE END ORKER OG ELVERE

Rollespilsfabrikken har til huse i Brønshøj og hjælper gerne til med at sprede både uhygge og glæde i lokalområdet. Mange tror, at rollespil handler om orker og elvere i skoven, men der er mere at sige om den sag, mener foreningen.

Det er ikke et job for enhver at være en del af Imperiets kejserlige tropper. Det kræver træning i konflikthåndtering at fuldføre de fredsbevarende missioner, og Imperiet har udarbejdet en parlør i rigsdansk, så alle kender arbejdssproget.

Det lyder måske ikke som den rene leg at være med i Imperiet, men det er ikke desto mindre netop, hvad det er; en leg, der samtidig giver de unge en række brugbare færdigheder.

Det er frivillige fra foreningen Rollespilsfabrikken, der i samarbejde med Københavns Socialforvaltning kører projektet i Tingbjerg.

”Vi kan give de unge nogle nye indspark og kulturelle oplevelser. Og når vi gør det i form af rollespil, betyder det, at vi kan lege med både sprog og roller sammen med de unge,” siger Claus Raasted fra Rollespilsfabrikken.

”På den måde er der et klart pædagogisk sigte for projektet. Vi giver de unge nogle gode oplevelser gennem en hobby og et positivt fællesskab, og samtidig lærer vi dem værdier, de kan bruge uden for rollespillet,” tilføjer han.

Hemmelig magiskole

Rollespilsfabrikken har til huse i en villa på Brønshøjvej. Der er åbent hver onsdag, hvor medlemmer og forældre mødes for at planlægge arrangementer, fremstille våben og spille bræt- eller bordrollespil.

To gange om måneden inviterer foreningen på rollespil i enten Rude Skov eller på Amager Fælled, og flere gange om året sætter Claus Raasted og de øvrige ’nøglebærere’ gang i større projekter.

”Hvad nu, hvis der lå en hemmelig magiskole i Brønshøj? Det er et af de temaer, vi arbejder med,” fortæller Claus Raasted, som også arrangerer sommerskoler, der skal give et bredere fokus på, hvad rollespil er og kan.

”Mange tænker, at rollespil handler om orker og elvere ude i skoven. Og det er fint, for det har givet os et stærkt medieimage. Men rollespil kan også være om ninjaer, om de gamle romere, i et rumskib eller i en ubåd,” siger han.

Selvom Rollespilsfabrikken er en forening, der rækker ud over bydelsgrænserne, bakker medlemmerne gerne op om lokale arrangementer – eksempelvis ved at møde op i udklædning til handelstandsforeningens årlige halloween-begivenhed.

”Når nogen beder om vores hjælp til et godt arrangement i området, så får de den også,” slår Claus Raasted fast.