Hvordan lyder det, når man giver en håndfuld unge musikinstrumenter i hænderne og beder dem spille klassisk musik?

På Korsager Skole kan det lyde overraskende godt. Her har foreningen MusikAlliancen sat sig for at lære børn og unge at spille orkestermusik.

”Selvom du aldrig har haft en violin i hænderne før, kan du godt føre buen henover de løse strenge eller knipse til dem. Og hvis du lærer at sætte de tre første fingre på en blokfløjte, har du et godt tonemateriale som udgangspunkt,” fortæller Ninna Urhammer, forkvinde i MusikAlliancen.

”Vores dygtige musikere kan sammensætte musikstykker, som børnene kan være med til at spille. Det er sjovt for dem, og de oplever med det samme at være i gang med et samspil med andre,” tilføjer hun.

Begynder at spille

MusikAlliancen, som udspringer af amatørsymfoniorkesteret Euphrosyne, håber på at kunne vække en interesse for orkestermusik blandt børn i en tid, hvor musikundervisning i folkeskolen ikke har højeste prioritet.

”Og børnene får blod på tanden, øver sig og bliver bedre. Samtidig kan vi se, at omkring 20 børn har meldt sig til musikundervisning hos vores samarbejdspartner Rytmisk Center,” fortæller Ninna Urhammer, som er sikker på, at børnene får meget ud af mødet med musikken.

”De får et nyt fællesskab, nye udfordringer, bruger deres kreativitet og fantasi, lærer at lytte og mærke, når de andre børn spiller, og får også et kendskab til flere forskellige genrer,” siger hun.