Gennem en årrække har Brønshøj – Husum Lokaludvalg stået i spidsen for at få skabt et naturcenter på EnergiCenter Voldparken.  Det startede som en idé om at give de to store naturområder Vestvolden og Utterslev Mose et sted, der i kraft af sine tilbud kan inspirere skolebørn og familier til at udforske områderne. Idéen om et kombineret naturcenter og naturskole lever videre, men inden for det sidste års tid er gruppen omkring Naturbyen blevet meget mere opmærksomme på, at det handler om at skabe et sted, der giver plads til at iværksættere, ildsjæle, foreninger og professionelle kan skabe en mangfoldighed af værkstedsaktiviteter.

Ifølge medlem af Brønshøj-Husum Lokaludvalg Michael Hoff handler det i høj grad om at give Naturbyens indbyggere og besøgende en aktiv mulighed for at deltage i udformningen af bæredygtige løsninger på tidens sociale og miljømæssige udfordringer. Ifølge Michael Hoff mangler der et sted som Naturbyen, der henvender sig til alle de børn og voksne, der drømmer om et sted, hvor man med egne hænder og i fællesskab kan formgive, lære og dygtiggøre sig. –

Naturbyen er ikke noget, der kommer dumpende fra den ene dag til den anden, men netop en lille by af værksteder, laboratorier, vækstrum og dyrehold, der gradvist skal vokse frem, siger Mads Kolte-Olsen, der er leder af den spejdergruppe, som holder til på EnergiCenter Voldparken. Mads fortæller, at arbejdet med Naturbyen nu er på vej ind i en ny fase, hvor der skal skabes et aktivitetsstrøg mellem Vestvolden og Kobbelvænget. – Håbet er at Københavns Kommune og fonde vil være med til at igangsætte et flerårigt forløb der skal gøre os alle sammen klogere på hvilke aktiviteter og faciliteter, der er interesse for, slutter Mads Kolte-Olsen.

http://www.e-pages.dk/bronshojhusumavis/93/