Traditionen tro holder Brønshøj-Husum Lokaludvalg, Foreningen Brønshøj Vandtårn og Kultur og Fritid Brønshøj-Husum lystændingsarrangement ved Brønshøj Vandtårn søndag den 4. december.

Tænd lys i vinduerne på vandtårnet og få tændt din indre julestemning til koncerten med vokalensemblet Dekorum, cellisten Rosanna Lorenzen og blæserduoen Crespi/Badreldin, som synger og spiller julen ind ved stemningsfulde koncerter i vandtårnet. Vi spreder også julehygge udendørs, når Cirkus Panik laver musikalsk ildshow og fakkelparade fra Brønshøj Torv til Brønshøj Vandtårn og spejderne fra Bellahøj 21st Barking sørger for, at vi kan holde varmen med popcorn over bål, glögg og æbleskiver. I år får vi også besøg af selveste julemanden, som rappeller ned fra vandtårnet!

Vær med til at tænde lys i vandtårnet digitalt

Som følge af energikrisen vil lyskæderne på tårnet ikke blive tændt i år. I stedet tænder vi lys i tårnets øverste vinduer. Du kan være med til at lege med lysende fra din mobil fra den 4. december kl. 16:30. Besøg www.bronshojlys.dk

Program for den 4. december

15.50 – 16.20 Musikalsk ildshow med Cirkus Panik på Brønshøj Torv og vandring med flagermuslygter til Vandtårnet
16.00 – 18.00 Spejderne fra Bellahøj 21st Barking tænder bål ved Vandtårnet, laver popkorn over bål, byder på kolde og varme drikke og æbleskiver.
16.30 – Julemanden rappeller ned ad vandtårnet og det indre lys i Vandtårnet kan tændes med din mobil. Besøg bronshojlys.dk og leg med lyset i tårnets øverste vinduer.
17.00 – 17.45 Koncert Rosanna Lorenzen (Cello), Blæserduoen Crespi/Badreldin (Klarinet/Saxofon), Vokalensemblet Dekorum og fællessang.
18.00 – 18.45 Koncert Rosanna Lorenzen (Cello), Blæserduoen Crespi/Badreldin (Klarinet/Saxofon), Vokalensemblet Dekorum og fællessang.

 

To koncerter

Om eftermiddagen den 4. december kan du opleve koncert inde i vandtårnet, som både byder på fællessang, kor og skønne toner fra blæsere og en cellist.

Koncerterne kræver billet, som kan købes fra den 18. november kl. 10.

Køb billet til koncert kl. 17 via Billetto: Klik her 

Køb billet til koncert kl. 18 via Billetto: Klik her 

Billetpris: 70 kr. for voksne, 35 kr. for børn under 12 år.

Med i billetprisen er æbleskiver og drikkevarer, som kan hentes hos spejderne mod forevisning af billet.

Husk varmt tøj, da der er koldt i vandtårnet.

De to koncerter er ens.

 

Koncertprogram

Rosanna Lorentzen: Yule

Crespi/Badreldin Blæserduo: Tre duetter, Sonate i Bb-dur af Georg Philipp Telemann

Vokalensemblet Dekorum: Eric Whitacre: Lux Aurumque (tekst: Edward Esch) Jacob G. Meidell, arrangeret af Bo Asger Kristensen: Dejlig er den himmel blå (tekst: N.F.S. Grundtvig)

Fællessang: Højt fra træets grønne top

Vokalensemblet Dekorum: Erik Esenvalds: Stars (tekst: Sara Teasdale)

Fællessang: Glade jul, Dejlige jul

Vokalensemblet Dekorum: Schlesisk melodi, arrangeret af Peter Bruun: Dejlig er jorden (B.S. Ingemann)

Om de optrædende

Rosanne Lorenzen
Rosanna Lorenzen er en dansk/iransk komponist, cellist og lydkunstner. I sit soloprojekt, ROSYAN, udforsker hun mødet mellem den akustiske og elektroniske verden. Til koncerten spilles kompositionen ’Yule‘, som er det oldnordiske ord for jul, som betyder fest eller højtid.

Vokalensemblet Dekorum
Vokalensemblet Dekorum er en ambitiøs gruppe bestående af unge, erfarne korsangere. Med et erklæret mål om at være en skabende del af det danske musikliv arbejder koret for at bidrage med noget nyt og spændende ved hver eneste koncert. Om det skabende består i opførelser af overset eller glemt musik, nye arrangementer af det kendte og elskede eller helt ny musik komponeret specielt til gruppen, varierer. Men fælles for det hele er en anderledes måde at præsentere klassisk kormusik på – i al beskedenhed.

Crespi/Badreldin Blæserduo
Andrea Crespi og Ali Badreldin danner duoen Crespi/Badreldin. Begge klassisk uddannede på konservatoriet og spiller med i mange og genremæssigt brede sammenhænge på musikscenen. Til koncerten spiller de udvalgte barokduetter.