Med Københavns Kommunes Budget for 2024, er der afsat 2,6 mio. kr. til nyt toilet på Bellahøj Friluftsscene.

Lokaludvalget arbejder for at fremme kendskabet til og brugen af Københavns eneste amfiteater: Bellahøj Friluftsscene. Både Bellahøjparken og scenen anvendes dagligt af mange borgere, nærliggende skoler og fritidsinstitutioner til forskellige fritidsformål. Derudover kan scenen rumme mere end 2000 publikummer og har derfor et stort potentiale for at kunne tiltrække en variation af teatre, festivaler mv. og dermed blive en ny spændende friluftsscene for hele København.

Allerede nu er der mange optrædende og besøgende, blandt andet Det Kongelige Teater, Folketeatret, Musikfestivalen ´En sommerdag på Bellahøj’ m.fl.

Desværre er toiletterne og omklædningsfaciliteterne i parken ved Bellahøj Friluftsscene ikke i den stand de bør være, hvis stedet fremadrettet skal kunne
bruges af de mange borgere til gode udendørs kultur-og fritidsformål. Derfor er lokaludvalget glade for, at der nu er afsat midler til et nyt toilet.

Bag om scenen
Bellahøj Friluftsscene ved Bellahøjhusene er Københavns eneste friluftsscene. Scenen er udformet som et amfiteater med plads til 2000 siddende gæster
og er opbygget af de store jordmængder, der blev tilovers ved udgravningen til Bellahøjhusene.

Scenen er tegnet af landskabsarkitekten C.Th. Sørensen, og blev indviet i 1953. Det er et meget enkelt anlæg med stramme linjer og stor respekt for både æstetik og funktion og med en smuk beliggenhed på toppen af København.

Scenen blev senest renoveret i 2020 og er blevet langt mere attraktiv.

 

Se budgetaftalen her: Budgetaftale 2024 | Københavns Kommunes hjemmeside (kk.dk)