Havregrynshusene kaldte mange dem i efterkrigstiden, Bellahøjhusene. Både fordi de ligner æsker af morgenmad, forskudt og på række, og fordi det var så dyrt at bo i dem, at havregryn var, hvad man havde råd til at spise, når huslejen var betalt. Københavns første højhuse blev opført i 1950’erne med inspiration fra arkitekten Le Corbusier, og bebyggelsen regnes af mange for et symbol på det gryende Velfærdsdanmark.

I dag har tidens tand indhentet Bellahøjhusene, og den moderne livsførelse stiller større krav til en bolig, end punkthusene på bakkedraget kan tilbyde, fortæller beboer Frank Bentin.

”Det er ærgerligt, at husene ikke har fået den tiltrængte renovering. Om efteråret begynder kulden at trække ind gennem væggene, og når det regner, må nogle beboere holde vandet ude af vinduerne med viskestykker,” siger Frank Bentin. Som andre af byens boligområder har Bellahøjhusene også sine uheldige grupperinger, og beboernes tryghed bliver ikke bedre af den manglende udendørs belysning.
Alligevel er Frank Bentin sikker: Bellahøjhusene er det bedste sted, han har boet.

”Jeg har en dejlig lejlighed med masser af lys og en fantastisk udsigt. Fra det ene vindue kan jeg se skibene på Øresund, og fra et andet kigge ud over hedelandet. Det bruger jeg meget tid på,” fortæller han.

VIDSTE DU…

  • at der i 2015 blev udgivet en ny bog, ”Bellahøj – fortællinger om en bebyggelse”? Det er
    historien om Danmarks første højhuse – om baggrunden, byggeteknikken, den fornemme arkitektur og det gode håndværk.
  • at Bellahøj er Københavns højeste punkt?

Se hele Bydelsguide 2016 her

Tekster i bydelsguiden: Journalist Mikkel Prytz

Foto på denne side: Thomas Vilhelm