Et mørkt og lukket sted, som de fleste, bortset fra områdets hundeluftere, holdt sig fra. Sådan var Husum Bypark for ikke mange år siden. Nu bliver den gode udvikling for stedet, som blev sat i gang med områdefornyelsen, videreført af den lille forening Husum Byparks Venner, og byparken er blevet samlingssted for de lokale, når der afholdes fastelavnsfest, plantedage, høstmarked eller juletræsfest.

Det er dog ikke kun til festlige lejligheder, Husums borgere har glæde af deres bypark. Bylivstællinger viser, at antallet af personer, der bruger parken til at opholde sig i, er gået frem med 82 procent.

”Det er lykkedes at konvertere et område, der stort set ikke blev brugt, til et aktiv og et nyt samlingspunkt for bydelen,” siger Birgit Christensen, formand for Husum Byparks Venner.

”Det unikke ved byparken er, at du så tæt ved Frederikssundsvej finder et lille stykke natur med skovområde, bålplads, blomster og mejseunger i fuglekasserne. Alle er enige om, at stedet har fået et kvalitetsmæssigt løft, og at det nu er en fornøjelse at komme her,” siger hun.

 

  • Tekster i bydelsguiden: Journalist Mikkel Prytz
  • Foto på denne side: Katrine Rohrberg