Hvad har Simon Spies, Astrid Lindgren og fodboldspilleren Ole Madsen til fælles? Jo, de har såmænd alle tre haft adresse på Håbets Allé i Brønshøj.
Ole Madsen, ham med hælscoringen mod Sverige i 1965, boede på vejen i en årrække frem til sin død i 2006. Simon Spies opholdt sig kun på vejen i en kortere periode, da et værelse i nr. 51 var studenterhybel for den senere rejsekonge.
Astrid Lindgren boede på Håbets Allé i perioder i årene 1926-1929. En del af hendes liv, som offentligheden i mange år ikke kendte til. Det var her, hun rejste fra Stockholm til København for at føde sit uægte barn langt væk fra hjembyens sladderkoner. Stor var overraskelsen hos husets beboere derfor, da hun en dag i 1996 aflagde et uanmeldt besøg.
”Disse historier, og mange andre, dukkede op, da Håbets Allé fyldte 100 år i 2003. Der er mange sjove fortællinger om vores vej, og en del af dem har vi skrevet ned og lagt på vejlaugets hjemmeside,” fortæller Søren Peder Sørensen, en af skribenterne.
”Her på Håbets Allé har du en følelse af at være nær ved byen og alligevel tæt på Degnemosen og Utterslev Mose. Her er frisk luft og ikke så meget trafikstøj, og vi hilser på hinanden. Vi har et særligt sammenhold omkring Håbets Allé,” fortæller han.