Den skønne natur i Brønshøj-Husum, de rolige omgivelser og en lavere kvadratmeterpris end villakvartererne i Frederiksberg eller Vanløse er tillokkende for mange københavnske børnefamilier. Mød en af dem, familien Fosdal Stern.
Hvad får en dreng fra Christianshavn og en pige fra Nørrebro, der kalder sig selv for ægte byboere, til at rykke væk fra lejlighedslivet i København og ud til de stille villaveje?
I Linnea og Oskar Fosdal Sterns tilfælde er svaret Brønshøj. Her har parret, sammen med drengene Adam på 4 og Viktor på 2, fundet sig til rette i et dejligt hus med plads til cyklerne og et æbletræ i haven.
”For os hørte beslutningen om at få børn sammen med hus og have. Vi ville gerne kunne cykle til arbejde, men vi skulle lidt uden for byen, før vi kunne få vores bankrådgiver med på ideen,” fortæller Linnea Fosdal Stern, der er biolog i Københavns Kommune, mens hendes mand arbejder som it-udvikler.

Tæt på vennerne
Parret kiggede også i Valby og Rødovre, til sidst faldt valget på Brønshøj, hvor et vennepar også havde slået sig ned.
”Siden er flere af vores vennepar flyttet hertil, og vi er også begyndt at kende forældre fra børnehaven, så vi hilser tit på folk i Fakta eller på gaden. Det er fedt og helt klart noget, vi gerne flytter efter,” fortæller Linnea Fosdal Stern.
Det er nu seks år siden, parret flyttede. Siden er altså Adam og Viktor kommet til, og den lille familie har lært at sætte pris på de mange tilbud i området.
”Vi er meget glade for drengenes institutioner, og vi bruger også legepladser og mosen en del. Vi er med i 2700Kulturs familieklub, og så er vi begyndt at spise i økologisk folkekøkken,” fortæller Linnea Fosdal Stern.

Vilde med haven
Et klart favoritsted for familien Fosdal Stern er dog deres egen lille have, hvor sensommerens lyse timer er blevet brugt på leg, hygge og aftensmad på grillen.
”Her er stille og roligt, og det er rart. Vi er blevet helt forstadsagtige. Når jeg besøger mine forældre på Nørrebro, tænker jeg: Hvor er her mange mennesker og meget trafik,” griner Linnea Fosdal Stern.
”Jeg kan godt savne en kiosk, der har åbent sent, eller flere cafeer at vælge imellem. Måske, når børnene er blevet større, rykker vi tættere på byen igen. Lige nu kan jeg dog ikke se os andre steder end her,” tilføjer hun.

 

VIDSTE DU, at

  • der bor knap 9.000 familier i Brønshøj-Husum bydel? Til gengæld bor knap 15.000 voksne alene, med eller uden børn, og andelen af enlige mænd og kvinder er næsten lige stor.

Se hele Bydelsguide 2016 her

Tekster i bydelsguiden (og foto på denne side): Journalist Mikkel Prytz