Brønshøj-Husum Bydelsguide har sat tre af friluftsscenens arrangører i stævne til en snak om, hvordan de vil bruge scenen fremover.

Jesper Ravn Nielsen var lige flyttet til bydelen, da han for omkring fire år siden opdagede Bellahøj Friluftsscene.

”Jeg blev helt paf! Jeg har beskæftiget mig med musik i mange år og gået til tusindvis af koncerter, men jeg anede ikke, der lå sådan en smuk scene i København,” fortæller Jesper Ravn Nielsen, som besluttede at undersøge muligheden for at holde koncert på friluftsscenen.

Hermed var arrangementet ”En sommerdag i Bellahøj” født; en lokal musikfestival, som i sommer fandt sted for 4. år i træk.

”Denne sommer havde vi det bedste år til dato. Vejret var med os, og vi har fundet den rigtige formel, som vi gentager i 2017,” siger Jesper Ravn Nielsen, der har bredt festivalen ud til to dage og tiltrækker omkring 700 deltagere.

Genial til fællessang

Peter Rønn kan bryste sig af lige så mange deltagere til sit arrangement – og flere til. Siden 2012 har han været med til at arrangere ”Syng højt” på Bellahøj Friluftsscene, og her synger omkring 400 voksne og 1900 børn fra godt et halvt hundrede københavnske institutioner sammen.

”Friluftsscenen er genial til fællessang. Det er smukt at sidde og kigge rundt på træerne og Bellahøjhusene, og amfiteaterets struktur gør det muligt at høre både din egen og andres sang,” fortæller Peter Rønn.

At nogle sten og trappetrin er faldet sammen forstyrrer ikke den musikalske oplevelse på friluftsscenen, mener Peter Rønn, der dog er glad for, at lokaludvalget har fokus på at få renoveret området.

”Jeg håber, at der samtidig kan være fokus på at skaffe midler til os, der gerne vil arrangere noget på scenen. For det er den store udfordring for os,” siger han.

Scenen skal bruges

Lene Storgaard fra foreningen Amfiteatret, der i 2014 og 2016 har arrangeret teater på Bellahøj Friluftsscene, bakker Peter Rønn op:

”Jeg kan godt være bekymret for, om man lægger en masse penge i at renovere stedet, men ikke i at få noget til at ske. Vi kan ikke blive ved med at arbejde frivilligt, når vi laver så store projekter,” siger Lene Storgaard, der sidste år kunne præsentere blandt andre Vicki Berlin i stykket ”Cirkus PsyShow”.

Hun håber dog på at kunne rejse penge til endnu en forestilling i Bellahøj.

”Når der ligger en amfiscene, skal den da bruges. Og vi vil gerne være med til at bringe kultur og gode oplevelser til et område, der ellers på mange måder kan ses som udsat,” siger Lene Storgaard.

 

2 replies
    • Administrator
      Administrator siger:

      De sidste par år har der været de nogenlunde faste traditioner, som beskrives her på siden. Der er mange, som drømmer om mere. Mvh

Kommentarer er lukkede.