Bellahøj Friluftssscene: Lokal perle 

Der gemmer sig et stykke dansk kulturarv ved Degnemosen. Her ligger Bellahøj Friluftsscene, som blev indviet i 1938 og senere bygget om ved hjælp af jorden fra etableringen af Bellahøjhusene. Scenen har form som et amfiteater med rækker af siddepladser omkransende et sceneområde. Men tiden har været hård ved den gamle udendørsscene, hvis trapper og siddepladser mange steder forfalder.

Brønshøj-Husum Lokaludvalg arbejder for at gøre scenen synlig for bydelens borgere og resten af byen. Samtidig opfordrer lokaludvalget kommunen og andre samarbejdspartnere til at hjælpe med at give friluftsscenen et tiltrængt løft.

Fuldt besat

Selvom scenen har set bedre dage, foregår der stadig en masse på Bellahøj Friluftsscene. På de næste sider kan du møde tre initiativtagere, der sørger for, at scenen genlyder af skønne toner og fængslende forestillinger.

Amfiteateret var også ramme om koncerter og teaterstykker i 70’erne, husker Ib Graabæk, der flyttede til Bellahøjhusene for 46 år siden.

”Det gjorde min kone og jeg meget brug af. Hver gang, der skete noget derovre, hvad enten det var folkemøder, teatergrupper, koncerter eller sankthans, var vi med,” siger Ib Graabæk.

”Der var altid fuldt besat, så det var svært at komme til at sidde ned. En enkelt gang kunne vi ikke møde op, fordi vi havde gæster, men så kunne vi høre musikken fra vores altan,” fortæller Ib Graabæk.