Københavnerpicnic i Husum-Tingbjerg

I dette forår genopføres den gangbro over Vestvolden, som ikke har været der siden 1954. I anledning af at København er europæisk arkitekturhovedstad, og at Tingbjerg og Husum har fået en tættere forbindelse, inviterer vi til fællesspisning på broen. Vi starter om eftermiddagen med musik, aktiviteter for børn og seks guidede ture i de omkringliggende natur- og byområder. Imens pyntes der op til langbordsmiddag. Fællesspisningen vil blive krydret af musikalske indslag. Maden leveres af foreningen Mors varme hænder og Det økologiske folkekøkken på EnergiCenter Voldparken

Menu

Det Økologiske Folkekøkken på ECV og Mors Varme Hænder disker op med festligt grønt meze-bord af lokale specialiteter fra nær og fjern med nybagt surdejsbrød og mellemøstlige fladbrød. Alt er lavet lokalt og i hånden af dygtige madhåndværkere og af de friskeste økologiske råvarer, heraf nogle fra egen have.

Du kan dyppe dit brød i baba ganoush, blomkålstabouleh, flere bønne- og avocadospreads, bagte beder i yoghurt, bulgur med feta og svampe, tzatziki mv.

Vi slutter af på bedste kulturelle sammenskuds manér med baklawa og hyldeblomst fra Utterslev Mose og kaffe.

Medbring selv drikkevarer. Der kan købes sodavand på stedet

Medbring selv tallerkner, bestik og glas

En Madbillet koster 95 kr. + gebyr. For børn til og med 10 år er prisen 50 kr. + gebyr. Køb billet via Billetto her.

Kom med på opdagelse

Der vil i alt være fire guidede ture til bens og to på cykel. Vi skal en tur langs Vestvolden og høre om bygningen af dette gigantiske forsvarsværk, der strækker sig 14 km fra Utterslev Mose til Avedøre Holme. Der er også en tur for dem der vil høre om etableringen af Europas første naturpark Utterslev Mose med særligt fokus på de landsskabsarkitekttoniske ideer ved landskabsarkitekt Richard Hare. Turen rundt i Tingbjerg vil være under ledelse af arkitekt Jannie Rosenberg Bendtsen, der netop har skrevet bogen Tingbjerg Vision og Virkelighed. Der er også mulighed for at gå på opdagelse i Voldparken herunder EnergiCenter Voldparken. Endelig vil der være mulighed for to guidet cykeltur rundt i Brønshøj-Husum bydel. Turene er gratis, men der kræves tilmelding via Billetto. Find links til tilmelding på Billetto her.

For børnene vil der være mulighed for en række bevægelsesaktiviteter og naturskattejagt.

Du klan også møde Brønshøj-Husum Lokaludvalg, og høre om den nye plan for bydelen og de konkrete indsatser de næste fire år.

Program

15.00: Velkomst ved lokaludvalgets forperson Christoffer Rosenkrands

15.30 – 17.00 Guidede ture, musik og leg

17.30-19.00: Fællesspisning

19.00: Farvel og tak 😊

Tilgængelighed

Alle er velkomne til Københavnerpicnic. Vi er optagede af at skabe tilgængelighed og rammer, som inkluderer flest muligt. Der er adgang på stedet og masser af parkeringsmuligheder langs Åkandevej. Der er niveaufri adgang til picnicbordene, som har ekstra benplads til brug for kørestolsbrugere. På vores tilgængelighedsvideo kan du se, hvor picnicen finder sted, og hvor man finder parkering og toiletter. Hvis du har yderligere spørgsmål eller kommentarer til tilgængelighed, kan du ringe til sekretariatsmedarbejder Jens Christian Elle på 40271049.

Arrangørerne

Brønshøj-Husum Lokaludvalg, Tingbjerg Bibliotek/Kulturhus, EnergiCenter Voldparken, Mors Varme Hænder, Husum for Alle, Det boligsociale team i Tingbjerg/Utterslev Huse.