Vi gør det igen! – bringer Kulturnatten til 2700. Sammen med Kultur og Fritid Brønshøj-Husum inviterer vi hele bydelen ud i nattemørket, når den københavnske Kulturnat løber af stablen fredag den 13. oktober kl. 18-23.

Lokale aktører har budt ind med masser af spændende arrangementer. Der sker noget i hele bydelen og for alle aldre, så køb et Kulturpas og oplev din bydel på en ny måde.

 

Det sker i 2700 under Kulturnatten

Vandtårnet som kulisse og kunstværk i Brønshøj Vandtårn

Dragende digitalt – afslappende analogt i Rytterskolen

Fra jord til ord på Brønshøj Bibliotek

Helt usandsynligt i Husum: Byen under jorden i Demenscentret Pilehuset

Helt usandsynligt i Husum: Tag med nattoget ved EnergiCenter Voldparken

Kulturnat i Tingbjerg – arkitektur og mad i Tingbjerg Bibliotek\Kulturhus

Ord og toner i mørket i Bellahøj Kirke

(Se arrangementsbeskrivelser længere nede)

 

Kulturpas

110 kr. / gratis under 12 år

Fås digitalt på kulturnatten.dk

Giver adgang til over 200 events i Københavnsområdet + fri transport m. bus, tog & Metro (1 voksen/2 børn)

 

 

Arrangementsbeskrivelser

 

Brønshøj Vandtårn som kulisse og kunstværk

Brønshøj Vandtårn

Brønshøjvej 29

Kl. 18-23 / For alle

Når mørket falder på d. 13. oktober sænker Kulturnatten sig over Brønshøj Vandtårn både indvendigt og udvendigt. Inde kan du opleve vandtårnets ekstraordinære arkitektur brugt som kulisse til en kommende stor dansk fiktionsserie på DR. Udenpå tårnet genopliver lyskunstner Karen T fortællinger om solen med levende streger, farver projektioner og lyd.

 

________________________________

Dragende digitalt – afslappende analogt

Rytterskolen på Brønshøj Torv

Brønshøjvej 1

Kl. 18-23 / For alle

Kl. 19-21: Tag VR-briller på og se fremtidens kulturhus. BRØK åbner foråret 2024 lige der, hvor svenskerne engang lå klar til at gøre DK til en svensk provins. Besøg Carlstadudstillingen for den historie, og tag trådløse hørebøffer på til Silent Disco med kun få svenske discohits. Hos Clorofille bliver dansefødderne solidt plantet på jorden kl. 18-21. Der skal bygges frøbomber for en grønnere fremtid. Kl. 22-23: Fællessang med Brønshøj Sangskriverfestival.

 

_______________________________

 

Fra jord til ord

Brønshøj Bibliotek

Krabbesholmvej 3

I Brønshøj kommer elementerne til live på Kulturnatten – og på biblioteket kan du dykke ned i jord-elementet. Bibliotekets mange planter får liv fra bøgerne og omvendt – og du kan lave dine egne urtepotteskjulere og lytte til smukke ord og god musik. Der er jordforbindelse for både store og små.

Kl. 19.30 er der koncert og fællessang for børn med musikeren Anna Kruse om jorden og naturen. Oplev også de fire digtere Madelin Wilian, Julie Sten-Knudsen, Mirian Due og Mia Degner. Der er også musikalsk indslag af Ancestral Armor, som spiller fantasy synth inspireret af virtuelle eventyr.

 

________________________________

Helt usandsynligt i Husum:

Byen under jorden

Demenscentret Pilehuset

Bystævneparken 23

Kl. 18-23 / For alle

Få en unik oplevelse i den underjordiske by under Bystævneparken. Her gemmer sig et konditori, en bodega og mange andre forretninger fulde af fortidens genstande.

Til daglig er byens formål at vække minder og skabe livsglæde for Demenscentret Pilehusets beboere. Men nu kan du også opleve den fascinerende by. Gå på opdagelse i fortiden med forstanderen, og hør lokalhistoriker Helge Baun Sørensen fortælle om Bystævneparkens tilblivelse. Se program på Husum Biblioteks hjemmeside.

Arrangeret af Husum Bibliotek

 

________________________________

 

Helt usandsynligt i Husum:

Tag med nattoget

EnergiCenter Voldparken

Kobbelvænget 65

Nattoget kører dig rundt til forskellige stop i et arkitektonisk smukt boligområde fra 1950érne bl.a. til en kælder og en lejlighed, hvor skuespillere fra The Commedia School giver dig melodramatiske og ja, usandsynlige fortællinger.

På vejen kan du opleve kunstinstallationer af kunsterduoen Cat Eyed People, og på Energicenter Voldparkens hovedbanegårdsscene får du koncerter, storytelling, mavedans og mad.

Arrangeret af EnergiCenter Voldparken og Husum for alle

 

________________________________

Kulturnat i Tingbjerg – arkitektur og mad

Tingbjerg Bibliotek\Kulturhus

Skolesiden 4

Kl. 18-23 / For alle

København er i år international arkitekturhovedstad, og vi sætter arkitekturen i fokus og serverer lækker mad når vi slår dørene op for årets Kulturnat i Tingbjerg. Så gå på opdagelse i COBE-arkitekternes usædvanlige kulturhusbyggeri og oplev:

Dokumentaren ’En dag i sommerhus’ med introduktion af instruktør Adam Paaske.

Kortfilmen BLØD, filmet i Tingbjerg af studerende på Filmskolen.

Vi serverer lækker mad fra Send Flere Krydderier (maden er inkluderet i prisen – serveres så længe lager haves).

 

________________________________

Ord og toner i mørket

Bellahøj Kirke

Frederikssundsvej 125 A

Kl. 18-23 / For alle

Oplev den smukke og utraditionelle kirke, når dørene slås op til en meditativ aften, hvor stilheden veksler med ord og toner i mørket. Du kan tænde lys foran ikonerne, slå dig ned for en stund og lytte til kirkens musikere, når de nænsomt bryder stilheden med sprøde toner og indtrængende ord, der taler til hjertet. Vi byder på gratis varm suppe til alle!