I år gik Lokaludvalgets Bydelspris til Rollespilsfabrikken, der er har til huse på Brønshøjvej. Lokaludvalgets formand Christoffer Rosenkrands overrakte prisen til Mosetræffet i Utterslev Mose den 10. september.

Fra indstillingen blev følgende begrundelse fremhævet:

”Rollespilsfabrikken er en frivillig forening, hvor børn og unge samles om at spille rollespil og udvikle våben, scenarier m.m. Rollespilsfabrikken tilbyder “åben onsdag”, hvor der er gratis rollespil for områdets entusiastiske børn, både med våben og nogle gange bordrollespil. Derudover driver Rollespilsfabrikken et liverollespil en gang om måneden i Rude Skov, hvor de iværksætter en større kampagne for 60-100 børn ad gangen. De afholder også Magisk Skole, hvor børn kan lege “Hogwards” og lære magiske fag. Rollespilsfabrikken tilbyder områdets børn og unge et alternativ til computerskærme og telefoner, og giver dem et fællesskab, hvor fantasien og (ofte) fysisk udfoldelse er i højsædet. Rollespilsfabrikken drives af unge, som selv har en stor interesse for rollespil, udklædning, magi og fantasi, som smitter af på børnene. Selvom man betaler lidt for at deltage i liverollespil og i magisk skole, så drives aktiviteterne i høj grad af et overvældende engagement hos de unge. Og de er stærke rollemodeller. Hvis Rollespilsfabrikken fik bydelsprisen, ville de måske i højere grad kunne blive kendte i miljøer, hvor man måske ikke har tradition for at læse fantasy med sine børn, herunder Harry Potter bøgerne, som er blevet en del af almindelig dannelse blandt børn i Danmark. De vil derfor bedre kunne række ud og sikre bred inklusion i området”.

Rollespilsfabrikken, der i forvejen var engageret i årets Mosetræf, modtog udover hæderen, en plante også 10.000 kr. til foreningens virke.

Se artikel fra Brønshøj-Husum Avis