Ny cricketbane, plads til flere typer sport, et klubhus i Tingbjerg for alle!

Copenhagen Cricket Club holder til i den nordlige del af Tingbjerg Idrætsanlæg. Foreningen blev stiftet i 2011 og har i dag omkring 200 medlemmer, men holder til på et areal uden klubhus og med en græsbane, som er plaget af vand- og sumpproblemer. Foreningen ønsker derfor at opføre et multifunktionelt klubhus på ved Tingbjerg Idrætspark, som med opgraderede inde- og udefaciliteter kan bruges både af cricketklubben og af andre brugergrupper. I det projektforslag, som klubben står bag, er der nemlig mulighed for, at de nye faciliteter også kan bruges, hvis du kaster med petanquekugler, slår til squashbolde eller dyrker parkour. Klubben lægger samtidig op til at etablere et løbespor rundt om den cirkelformede cricketbane.

Foreningen fik i 2016 udarbejdet et prospekt for projektet, som kan ses her

Bydelsplan

Brønshøj-Husum Lokaludvalg bakker om projektet og har valgt det som en af de prioriterede indsatser i bydelsplan 2017. Velfungerende sportsfaciliteter peger nemlig ind i Lokaludvalgets og bydelsplanens vision om en sund og levende bydel. Udvalget vil derfor arbejde sammen med blandt andet Copenhagen Cricket Club og KulturNord for at gøre visionen til virkelighed. Læs Brønshøj-Husum Bydelsplan 2017-20 her

Klubhuset og udviklingsplanen

I øjeblikket på pågår der også en større udvikling af hele Tingbjerg. Københavns Kommune har primært fokus på at skabe på nye attraktive boliger og trafikforbindelser. Lokaludvalget bakker op om kommunens arbejde, men også samtidig, at der etableres funktioner og faciliteter, som skaber liv, livskvalitet og fællesskaber. Læs om udviklingsstrategien her.

Borgermøde om klubhuset

Lokaludvalget afholdt i samarbejde med Copenhagen Cricket Club og KulturNord et nabo- og borgermøde i efteråret 2016. Videre afholdtes et velbesøgt dialogmøde i januar 2017 med deltagere primært fra Tingbjerg og cricketklubben, som tilsluttede sig projektet og foreslog en bred vifte af mulige funktioner, primært sportslige muligheder, men også alt fra folkekøkken til foreningshus.

Mere information

Cricketklubbens projektforslag 

Referat fra borgermøde om cricketfaciliteter den 19. november 

Mere om Brønshøj-Husum Bydelsplan 2017-20, hvor cricketprojektet indgår

Artikel fra Bydelsguiden 2017 om cricketprojektet

Mere om udviklingsplanerne for Tingbjerg

1 svar
 1. Gudrun
  Gudrun siger:

  Jeg synes, at der mangler virkelig belysning på stien fra Ruten til Mørkhøjvej – specielt fra Utterslevhuse lejlighederne-området til Mørkhøjvej, hvor Nørre Gymnasium ligger – da det er meget utrygt for mig at gå på stien der….

  Der er kulsort – mørkt om aftenen og tidligt om morgenen specielt om vinteren – også pga. min døvhed gør det ekstra ubehageligt for mig, at jeg ikke kan høre hvad der foregår i det så mørke.

  Så bruger man jo ekstra tid på en stor omvej – f. eks. tager jeg fra Rødovre Centrum til Ruten – så er det bare ikke tage en 200S bus til Nørre Gymnasium men tage til Rødovre Station for at tage S-toget til Hovedbanegården, så tager jeg busserne 2A til Tingbjerg Kirke – tidspild og meget utrygt at gå fra Nørre Gymnasium til Utterslevhuse i det mørke.

  Jeg håber virkelig at der snart kommer belysning der ved Husum Haveforening!

  Jeg aner bare ikke hvem man skal henvende sig til, når det handler om lys på stien der. Derfor denne besked.

Kommentarer er lukkede.