Medlemmerne lægger frivilligt arbejde i at udvikle, forbedre og forskønne Brønshøj-Husum. Hvad driver dem og hvad har de af ideer? Læs interviews med fire medlemmer her.

 ChristianHesselberg2   IdaBonnevie
Christian Hesselberg, repræsenterer NextMetro, formand for Brønshøj-Husum Lokaludvalg.

Det kan være let at sige, når man selv sidder midt i det, men jeg synes, at lokaludvalget har gjort en kæmpe forskel i bydelen, ikke bare i kraft af dets egne aktiviteter, men især ved at give et skub til andre og støtte deres aktiviteter.

En anden stor ting er Frederikssundsvej, hvor kommunen via økonomiforvaltningen – jeg ved ikke helt hvem, der var den styrende hånd bagved – forsøgte at tromle en ’busmotorvej’ igennem….Så fik vi lavet så meget ramaskrig i lokalpressen og ved nogle borgermøder, at vi faktisk fik den anden model gennemtrumfet.…, der kan få busserne hurtigere frem uden at det går ud over de kvaliteter, som borgerne gerne vil bevare.

Vestvolden, Utterslev Mose og Bellahøj Friluftsscene er de tre vigtigste områder, som vi kommer til at arbejde med i den kommende udvalgsperiode”.

Læs hele interviewet med Christian om, hvad han arbejder for i Lokaludvalget.

 

  Ida Sloth Bonnevie repræsenterer bestyrelsen i Kulturhuset Pilegården og er medlem af kulturudvalget.

Det er vigtigt at vi får lavet en generel plan for udviklingen af kulturlivet i Brønshøj-Husum.Vi vil gerne have at kulturen rækker ud og inddrager borgerne i deres mangfoldighed og at der er et levende kulturliv i hele vores bydel (både Brønshøj, Husum og Tingbjerg).

Vi skal satse på de ting, der er unikke for vores bydel. Friluftsscenen er unik for hele Storkøbenhavn og Rytterskolen, der blev bygget for næsten 300 år siden står udvendigt næsten intakt og sådan en bygning skal også transformeres til moderne udstillingsbrug m.v.

Også EnergiCenter Voldparken bliver en unik institution med sin blanding af foreningsliv og selvforvaltning”.

Læs hele interviewet med Ida om, hvad hun brænder for.

 

 

 

KasperThorlak   Sheikh2_22
Kasper Thorlak, repræsenterer Det Radikale Venstre, lokaludvalgets repræsentant i udviklingsforeningen EnergiCenter Voldparken og medlem af arbejdsgruppen for et nyt naturcenter.

”Jeg har boet i Brønshøj i tre og et halvt år. Min interesse går på at udvikle lokalområdet i større stil, gøre det mere attraktivt og muligt at tiltrække ressourcestærke borgere og bevare folks lyst til at blive i bydelen, da Brønshøj har et stort problem med at fastholde mange unge i alderen 20-30 år.Jeg er optaget af kulturpolitik og er med i arbejdet omkring udvikling af Bellahøj Friluftsscene, der stammer fra 1940’erne, og som tidligere har været meget benyttet. Jeg kunne godt ønske, at friluftsscenen blev ramme om en mangfoldighed af kulturtilbud, hvor der såvel er noget for børn, skoler og evt. spejdere – men også med mulighed for rockkoncerter, teater, musicals og spændende etniske kulturindslag.

Jeg arbejder i Radikale Venstre for at skaffe bedre trafikforbindelser til Brønshøj-Husum”.

Læs hele interviewet med Kasper om, hvorfor han sidder i Lokaludvalget.

 

  Sheikh Mohammad Saleem, repræsenterer daginstitutionen Grostedet i Tingbjerg.Jeg arbejder meget med cricketklubben Copenhagen Cricket Club, sidder i afdelingsbestyrelsen i FSB og i andre organisationer.Hvis nogen spørger mig, hvad der er dansk så svarer jeg altid – ved du hvad, det er ikke Dannebrog og rødgrød med fløde! Det er foreninger, for sådan har det været i hundredvis af år i Danmark . Det er noget af det, jeg gerne vil give videre til de unge i Danmark – og specielt til de unge med indvandrerbaggrund. Jeg er her egentlig ikke bare for at spille cricket, men især for at gøre noget for de unge mennesker. Så de kan lave noget fornuftigt og dyrke sport i stedet for at lave ballade på gaderne.Jeg kunne godt tænke mig at lokaludvalget fik mere indflydelse i Tingbjerg som sådan og at der måske kunne være lidt større gensidig interesse fra lokaludvalgets medlemmer fra Brønshøj-Husum så de også kom mere herud og besøgte os og var lidt mere talstærke til at møde frem, når der er arrangementer her”.

Læs hele interviewet med Sheikh her.