25 friske lesvingere mødte op til høslættet ved Brønshøj Kirkemose søndag d. 24. august. På fire timer blev den meterhøje vegetation bestående af græsser, dueurt, hjortetrøst, brændenælder, snerle og tidsler slået og båret til bunke. Også pilekrattet, der år for år trænger sig ind fra siderne fik et slag med macheten. Resultatet blev en lysåben eng, der gerne skulle give plads til at et mere artsrigt plante og insektsamfund. 

Utterslev Mose Naturplejelaug og andre garvede naturplejere hjalp med at instruere debutanterne i kunsten at slå med le og gøre det på en måde så hverken en selv eller andre kommer til skade. Reaktionerne fra de forbipasserende var positive, men en enkelt spurgte hvorfor vi gjorde os så store anstrengelser med at ødelægge naturen, og hun fik så en god snak en fra lauget der kunne fortælle om vigtigheden denne form for naturpleje, når målsætningen er at fremme den biologiske mangfoldighed. En anden spurgte om ikke det ville være mere effektivt med en buskrydder, og jo det er det set i et rationelt perspektiv hvor det handler om tidsforbrug pr/m2. Men ved denne form for naturpleje får du skabt fællesskab, netværk og en kritisk opmærksomhed på plante- og dyrelivets vilkår. Herudover giver det kroppen en alsidig udfordring og endelig er det simpelthen ikke tilladt for frivillige naturplejere at bruge motoriserede haveredskaber.

[nggallery id=31]

Søndag den 24. oktober fra kl. 13-17

I Kirkemosen findes en af Københavns mest unikke våde enge. Desværre er den som resten af Utterslev Mose krattet meget til og har brug for en kærlig hånd. I det seneste år har lokaludvalget støttet Utterslev Mose Naturplejelaugs arbejde på Langholmen, som nu er blevet så flot og fuld med spændende plante og dyreliv. Nu er turen kommet til Kirkemosen. Lauget sørger for kyndig introduktion til at slå med le og bygge høhæs. Og vi søger også for forfriskninger undervejs.  Engen befinder sig i Kirkemosen vestlige side tæt på fodboldbanen.

Tilmelding er nødvendigt, og du skal være over 15 år.
Max 40 pladser efter først til mølle princippet.
Tilmelding til: naturpleje@utterslevmose.net

Se mere på:

http://www.utterslevmose.net/event/hoeslaet-i-kirkemosen/?instance_id=205

hoeslet 24-8-2014

1 svar
  1. hans bo
    hans bo siger:

    Det vil være en fordel for arrangementet hvis dato og tidspunkt blev annonceret før tilmeldingen

Kommentarer er lukkede.